1. ყოველ საკვების მიღებაზე მიირთვით ცილის და უჯრედისის შემცველი პროდუქტი/პროდუქტები. ცილების და უჯრედისის ყოველ ჯერზე მიღებისას, ორგანიზმი დიდი ხნით ნაყრდება, მეტაბოლიზმი ჩქარდება, რის შედეგადაც მცირდება მოგვიანებით, საღამოსკენ არაჯანსაღი ან ჭარბი ოდენობით საკვების მიღების შანსები. უჯრედისი ორგანიზმის მიერ შაქრის მოხმარებას ანელებს, რის შედეგადაც ორგანიზმი გლუკოზას ენერგიის მისაღებად მოიხმარს და არ შეინახავს მას ცხიმის სახით.
2. დაიცავით საშუალოდ 4-საათიანი ინტერვალი ყოველ საკვების მიღებას შორის. თუ საუზმის შემდეგ 6-7 საათი ისე გაივლის, რომ თქვენ წახემსებასაც ვერ მოახერხებთ, მოგვიანებით ეს უარყოფითად აისახება თქვენს რაციონზე: დიდია ალბათობა, რომ ჭარბი ოდენობით საკვები მიიღოთ. ენდოკრინოლოგები აზუსტებენ, რომ ყოველ 4 საათში ერთხელ წახემსებით, მარტივად შევძლებთ სისხლში შაქრის დონის დარეგულირებას და უეცარი შიმშილის გრძნობის პრევენციას.
3. მიირთვით ცხიმები. ცხიმი არ ასუქებს! ჯანსაღი ცხიმი გაცილებით ეფექტიანად გვანაყრებს, ვიდრე რაფინირებული სახამებელი და კვლევების თანახმად, ასეთი ცხიმები დადებითად მოქმედებს ინსულინის დონეზე და მეორე ტიპის დიაბეტის ერთგვარი პრევენციაცაა.