როგორ?
კარტენოიდებით მდიდარი ხილის და ბოსტნეულის დახმარებით, როგორიცაა მაგალითად, ისპანახი და სტაფილო. მარტივად ვიღებთ საჭირო ინგრედიენტებს და ბლენდერის მეშვეობით ვამზადებს სმუზებს.
სმუზი N1.
ერთი ულუფის მოსამზადებლად დაგვჭირდება 30 გრამი ისპანახის ფოთოლი, ½ კიტრი სქლად დაჭრილი, ½ ავოკადო გათლილი და დაჭრილი, ½ ჭიქა კეფირი ან დაბალცხიმიანი მაწონი, ½ ჭიქა ფორთოხლის წვენი, 5 გრამი პიტნის ფოთოლი. ყველაფერს ერთად დავაბლენდერებთ და სმუზიც მზადაა. ასეთ სასმელში დაახლოებით 200 კკალ, 9 გრ. ცხიმი, 6 გრ. უჯრედისი და 5 გრ. ცილებია.
სმუზი N2.
2 ულუფის მოსამზადებლად დაგვჭირდება ½ ფორთოხლის წვენი, ½ ჭიქა დაბალცხიმიანი მაწონი, 130 გრ.გაყინული ან ცოცხალი კენკრა, 30 გრ. ისპანახის ფოთოლი, ½ ბანანი და 60-70 გრამი სტაფილო. ჯერ ფორთოხლის წვენს და მაწონს ვასხამთ, შემდეგ ვამატებთ დანარჩენ ინგრედიენტებს, კარგად დავაბლენდერებთ და სმუზი მზადაა. ერთ ულუფა ასეთ სასმელში დაახელობით 160 კკალ, 1 გრ. ცხიმი, 4 გრ. უჯრედისი და 5 გრ. ცილაა.
სმუზი N3.
2 ულუფის მოსამზადებლად დაგვჭირდება 6 ცალი გარგარი (კურკისგან გასუფთავებული), ერთ ჭიქა უცხიმო რძე, 2/3 ჭიქა დაბალცხიმიანი მაწონი და თუ სამზარეულოში მოგვეპოვება, 2-3 წვეთი ნუშის ესენცია. ყველაფერს ერთად ვაბლენდერებთ და მზადაა. ერთ ულუფა ასეთ სმუზში დაახლოებით 155 კკლ, 0.5 გრ. ცხიმი, 3 გრ.