1. ნიორი - ის შეიცავს უნიკალურ ანტიოქსიდანტს - პოლიფენოლს, რომელიც ორგანიზმს თავისუფალი რადიკალებისგან იცავს, რომლებიც კანის დაბერების უპირველესი წინაპირობაა. ამას გარდა, ნიორი ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ორგანიზმს შლაკებისგან გათავისუფლებაში უწყობს ხელს.
2. ჟოლო - ჩემი საყვარელი კენკრა გაცილებით მეტი ოდენობით შეიცავს ანტიოქსიდანს, ვიდრე ნებისმიერი სხვა სახეობის ხილი თუ ბოსტნეული. C ვიტამინის და ფოლიუმის მჟავის წყალობით ორგანიზმში არ ხდება მავნე ჟანგვის პროცესის, შედეგად ნელდება დაბერების ნიშნების გამოჩენა.
3. ზეითუნის ზეთი - ის მდიდარია ოლეინის მჟავით, რომელიც უჯრედის მემბრანას კვებავს. როცა ორგანიზმი საკმარისი ოდენობთ შეიცავს ოლეინის მჟავას, კანი რბილი და ხავერდოვანი ხდება. ამას გარდა, ზეითუნის ზეთი E ვიტამინის კარგი წყაროა, რომელიც ორგანიზმს ჟანგვის პროცესებისგან იცავს.
4. ორაგული - ორაგულში არსებული ომეგა-3 ცხიმ-მჟავები არამხოლოდ გულ-სისხლძარღვოვანი სისტემისთვისაა სასარგებლო, არამედ უჯრედის მემბრანისთვისაც. B6 და B12 ვიტამინები კანის და ფრჩხილების გაჯანსაღებაზე ზრუნავს, კალიუმი კი ძვლებსა და სისხლძარღვებზე მოქმედებს დადებითად.
5. პარკოსნები - უჯრედისის მაღალი შემცველობის წყალობით, პარკოსნები ორგანიზმს გაწმენდაში ეხმარება და მისგან შლაკების, ტოქსინების, მძიმე მეტალების და რადიონუკლიდების გამოდევნას უწყობს ხელს.