ნუში - ერთი მუჭა ნუში ორგანიზმს ანტიოქსიდანტებით, მაგიუმით, E ვიტამინით მოამარაგებს და იმავდროულად ადვილად მოგვრის დანაყრების შეგრძნებასაც.
ყავა - დღის განმავლობაში ზომიერი ოდენობით მირთმეული ყავა მეტაბოლიზმს აჩქარებს და მადის დათრგუნვასაც უწყობს ხელს. მხოლოდ რაოდენობა აკონტროლეთ - ზედმეტი ოდენობა არასასიკეთოდ აისახება ნერვულ სისტემაზე.
კოჭა - საუკუნეებია, რაც კოჭას საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე მისი დადებითი მოქმედების გამო აქტიურად იყენებს - ის მასტიმულირებელ ეფექტს ახდენს ორგანიზმზე, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და ანელებს შიმშილის შეგრძნებას.
ავოკადო - უჯრედისით და ჯანსაღი მონოუჯერი ცხიმებით მდიდარი ავოკადო იდეალურია მადის დასათრგუნად: მასში შემავალი ცხიმები ტვინს დანაყრების შესახებ სიგნალს უგზავნიან და ჩვენც შესაბამისად, დროულად ვწყვეტთ საკვების მიღებას.
კაიენის პილპილი - ჟურნალ Physiology & Behavior -ში გამოქვეყნებული კვლევის შედეგების თანახმად, ამ წითელი შეფერილობის პილპილის ნახევარი ჩაის კოვზის დოზა სრულიად საკმარისია მეტაბოლიზმის გასაძლიერებლად და ზედმეტი კილოკალორიების დასაწვავად.
ვაშლი - ეს ხილი მდიდარია ხსნადი უჯრედისით და პექტინით, რაც ადვილად დანაყრებაში გვეხმარება. ამას გარდა, ვაშლი სისხლში გლუკოზის დონეს არეგულირებს და ენერგიით ამარაგებს ორგანიზმს.
წყალი - ჯანსაღი ცხოვრების წესი ყოველდღიურად 2 ლიტრამდე წყლის მიღებას რომ გულისხმობს, ეს უკვე კარგად ვიცით. საკვების მიღებამდე ერთი საათით ადრე 2 ჭიქა წყლის დალევა კი მადის გაკონტროლებაშიც დაგვეხმარება - საშუალო მაჩვენებლით,