წინამდებარე ვებ-გვერდი იყენებს „ქუქის“ და ინფორმაციის შეგროვების სხვა საშუალებებს. წინამდებარე ვებ-გვერდის შემდგომი გამოყენებით თქვენ აცხადებთ თანხმობას, გამოიყენოთ „ქუქის“ და სხვა შესაბამისი საშულებები. კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
დადასტურება

რატომ უნდა მივირთვათ გარგარი

ბლოგი:
ივნისი 15, 2017
ავტორი Anika
ლეგენდის თანახმად, გარგარი თავდაპირველად ჩინელებს მოყავდათ, სანამ მას სპარსები აღმოაჩენდნენ. თუმცა, მის ზუსტ წარმომავლობას ნაკლები მნიშვნელობა აქვს როცა საქმე ამ ხილის დადებით თვისებებს ეხება.

1. გარგარი A ვიტამინის - იგივე რეტინოლის - ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. ცხიმში ხსნადი რეტინოლი დადებითად მოქმედებს მხედველობაზე, აძლიერებს იმუნიტეტს და იცავს ჩვენს კანს. რეტინოლი და ბეტა-კაროტინი (ასევე შედის გარგარში) ერთიანობაში თვალის სერიოზული დაავადების განვითარების პრევენციას ახდენენ.

2. გარგარი დიდი ოდენობით შეიცავს უჯრედისს. არ აქვს მნიშვნელობა ამ ხილს ცოცხლად თუ ჩირის სახით მიირთმევთ, გარგარი დიეტური უჯრედისის მნიშვნელოვანი წყაროა. ვინაიდან A ვიტამინი ცხიმში ხსნადია, ამდენად, ხილს და შესაბამისად მის სასარგებლო თვისებებსაც ორგანიზმიც ადვილად ითვისებს. ყველაფერთად ერთად, გარგარი ხელს უწყობს ცხიმ-მჟავების დაშლას, რის გამოც ის კუჭ-ნაწლავის ფუნქციონირებას უწყობს ხელს.

3. სასარგებლოა გულისთვის. ვინაიდან გარგარი დიდი ოდენობით უჯრედისს შეიცავს, ამდენად, ის ცუდი ქოლესტერინის შემცირებას უწყობს ხელს. ამასთან, ის დადებითი ქოლესტერინის ზრდის სტიმულირებასაც ახდენს. დამატებით, გარგარში შემავალი კალიუმი ორგანიზმში ელექტროლიტების დონეს არეგულირებს და გულის კუნთებს ჯანსაღ მდგომარეობაში ყოფნას უწყობს ხელს.

4. გარგარი ანტიოქსიდანტების ფანტასტიური წყაროა, განსაკუთრებით მწიფე და რბილი ხილი. ყოველდღიურად მისი მიღება, ორგანიზმს ტოქსინებისგან გათავისუფლებაში ეხმარება და ჩვენი უჯრედებისთვის მავნე თავისუფალ რადიკალებს ანადგურებს.

5. გარგარი მდიდარია რკინით. მცენარეული წარმოშობის რკინა შედარებით ნელა აითვისება ორგანიზმის მიერ, ამდენად, უფრო ხანგრძლივად რჩება ორგანიზმში. ამიტომაც, რაც უფრო დიდ ხანს დააყოვნებს რკინა ორგანიზმში, მით უფრო მინიმალურია ანემიის განვითარების შანსი.

6.

მსგავსი ბლოგები