ბროწეულის შერჩევისას ყურადღება მიაქციეთ, რომ რაც უფრო მოოთხკუთხედო ფორმისაა ხილი, მით უფრო სასურველი და სასარგებლოა და რაც უფრო მუქია მისი კანი, მით უფრო ტკბილია შიგნით ხილი. საშუალოდ, 175 გრამ ბროწეულის მარცვალზე 7 გრ. უჯრედისი, 3 გრამი ცილა, C ვიტამინის დღიური რეკომენდებული დოხის 30%, K ვიტამინის დოზის 36% და კალიუმია 12% მოდის და ის მხოლოდ 144 კკალ-ს შეიცავს. ამას გარდა:
- ბროწეულს ძლიერი ანტიბაქტერიული მოქმედება აქვს, რის გამოც მას ხშირად იყენებენ კუჭ-ნაწლავის სხვადასხვა დისკომფორტის დროს: ანტიოქსიდანტების მაღალი კონცენტრაციის გამო, მას დადებითი დამცავი ეფექტი აქვს სხვადასხვა გასტრალური პრობლემების საპრევენციოდ.
- უჯრედისის მაღალი შემცველობის და მცირე ოდენობით კალორიების გამო, ის იდეალური არჩევანია წონაში კლების თუ წონის შენარჩუნების პროცესში.
- ბროწეულში შემავალი უნიკალური მჟავა დადებით გავლენას ახდენს ქოლესტერინის დონეზე და არეგულირებს არტერიულ წნევას.