უპირველეს ყოვლისა, ჭარხალი დაბალკალორიულ პროდქუტებში ლიდერია: 100 გრ. პროდუქტზე სულ რაღაც 35 კკალ. მოდის, საიდანაც 13 გრამი ნახშირწყლები, 4 გრამი კი უჯრედისია. ამას გარდა, ჭარხალი მდიდარია A, C და B6 ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავით, ლუტენით, რკინით, კალციუმით, კალიუმით, ფოსფორით და მაგნიუმით - საკმაოდ შთამბეჭდავი ჩამონათვალია. ამ ყველაფერთან ერთად, ჭარხალი ბეტაინს შეიცავს, რომელიც ღვიძლის დაავადებების განვითარების რისკს ამცირებს. აღმოვაჩინე, რომ ბეტაინი თავის სასარგებლო თვისებებს თერმული დამუშავებისასაც ინარჩუნებს - მაგალითად, ცხელ 'ბორშში".
ჯანსაღი ცხოვრების წესი ვისაც გაინტერესებთ და სხვადასხვა ტიპის დეტოქს-დიეტებს იცნობთ, ისიც გეცოდინებათ, რომ ჭარხალი ძალიან პოპულარულია სწორედ ასეთ სადეტოქსიკაციო დიეტებშიც, ვინაიდან ის კუჭ-ნაწლავის მუშაობას არეგულირებს და ღვიძლის გაწმენდაში გვეხმარება.
ფოლიუმის მჟავის მაღალი შემცველობის გამო, ჭარხალი ორსულების საკვების რაციონის მნიშვნელოვანი ნაწილიცაა.