წინამდებარე ვებ-გვერდი იყენებს „ქუქის“ და ინფორმაციის შეგროვების სხვა საშუალებებს. წინამდებარე ვებ-გვერდის შემდგომი გამოყენებით თქვენ აცხადებთ თანხმობას, გამოიყენოთ „ქუქის“ და სხვა შესაბამისი საშულებები. კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
დადასტურება

სმუზების მომზადებისას დაშვებული შეცდომები, რომლებიც წონის მომატებას იწვევს

ბლოგი:
სექტემბერი 10, 2014
ავტორი Anika
იმასთან დაკავშირებით, რომ სათანადოდ მომზადებული ხილ-ბოსტეულის სმუზები საუზმის არაჩვეულებრივი ალტერნატივაა, ჯანსაღია, დამანაყრებელია, მდიდარი ორგანიზმისთვის  აუცილებელი ვიტამინებით და მინერალებით და ამ ყველა სიკეთესთან ერთად, წონის დარეგულირებაში და კლებაშიც გვიწყობს ხელს, მგონი უკვე შევთანხმდით. ბევრმა თქვეგანმა, დიდი ხნის წინ თაროზე შემოდებული ბლენდერიც ჩამოიღო ალბათ და სამზარეულოს ყოველდღიური რიტუალების აუცილებელ ელემენტად აქცია. თუმცა, სმუზების ყოველდღიური ან ხშირი მოხმარების მიუხედავად, შესაძლოა ზოგიერთ თქვენგანს არც წონაში კლება ჰქონდეს ან საერთოდაც, 1-2 ზედმეტი კილოგრამიც კი აღმოაჩნდეს. მთავარია, პანიკაში არ ჩავარდეთ და სმუზების ფენომენზე ხელი არ ჩაიქნიოთ - უბრალოდ გადახედეთ იმ ინგრედიენტებს, რომელთან ყოველდღიურად სმუზების მოსამზადებლად იყენებთ და მიხვდებით, რომ ამის ზედმეტი წონის მიზეზი განპირობებული შემდეგით:

შეცდომა N1: საკმარისი რაოდენობით უჯრედისის დამატება გავიწყდებათ
ხომ ყველას გვახსოვს, რამდენად მნიშვნელოვანია უჯრედისი წონაში კლებისთვის?! მართალია, ხილი შეიცავს უჯრედისს, მაგრამ გააჩნია ხილს: ბანანი კი შეიცავს ზოგადად სმუზისთვის საჭირო ინგრედიენტებს, მაგრამ ნახევარი ბანანი მხოლოდ 1.4 გრ. უჯრედისს შეიცავს, ჩვენ კი დაახლოებით 10 გრ. უჯრედისი გვჭირდება. ამიტომაც, არჩევანი კენკრებზე, კომბოსტოზე, ავოკადოზე, კივიზე, მსხალზე, სელის თესლზე შეაჩერეთ.

შეცდომა N2: სმუზის რეცეპტში ცილები მინიმალურადაა გათვალისწინებული

საიმისოდ, რომ დღის განმავლობაში მაღალი კალორიულობის მქონე სასუსნავოებზე არ წაგვიცდეს ხელი და თავი დიდი ხნით ვიგრძნოთ დანაყრებულად, სასურველია სმუზიში 10 გრ. ცილოვანი პროდუქტის ჩართვა, რისთვისაც იდეალურია რძე ან სოიოს რძე, მაწონი, ხაჭო, პროტეინის ფქვნილი, თხილის კარაქი ან თხილეული.

შეცდომა N3: ხილის ჭარბად გამოყენება

მიუხედავად იმისა, რომ ხილი დიდი რაოდენობით უჯრედისს და მკვებავ ნივთიერებებს შეიცავს, ის საკმარისად კალორიულიცაა. ამიტომაც, სმუზის მოსამზადებლად ხილის შერჩევისას, გაითვალისწინეთ, რომ საბოლოო ჯამში 500 კკალ. მქონე სასმელიც კი შეიძლება მიიღოთ - ხომ გახსოვთ ხილი დიდი რაოდენობით ბუნებრივ შაქარს რომ შეიცავს?! შესაბამისად, ორგანიზმი მათ მალე ინელებს და სადღაც ერთ საათში შიმშილის გრძნობაც ბრუნდება. ამის თავიდან ასაცილებლად, ხილთან ერთად აუცილებად გამოიყენეთ რძე, სოიოს რძე, მაწონი, პროტეინის ფხვნილი, თხილეული ან თხილეულის კარაქი.

და ბოლოს, შეცდომა N4: დამატკბობლების დამატება

თუ თქვენი სმუზი ბინებრივად ტკბილ ხილს შეიცავს, მაშინ თავი შეიკავეთ ცალკე დამატკბობლების  (მაგ, თაფლი) დამატებისგან. ასე, სულ მცირე 60 კკალ-ს მაინც დაზოგავთ.

მომდევნო პოსტამდე,

ანიკა

მსგავსი ბლოგები