1. ვაშლი - ერთ-ერთი უჯრედისით ყველაზე მდიდარია ხილია, უჯრედისი კი მუცლის ცხიმის წვის პროცესში გადამწყვეტ როლს ასრულებს. კვლევები აჩვენებს, რომ დღის განმავლობაში დიდი ოდენობით ხსნადი უჯრედისის მიღება 5 წლის პერიოდში 3.7% ამცირებს მუცლის ცხიმის ოდენობას.
2. გარგარი - დიეტის დროს ერთ-ერთი საუკეთესო დამხმარეა. მასში არსებული უჯრედისი წყლის დიდ ოდენობას ისრუტავს და დიდი ხნით გვიქრობს შიმშილის გრძნობას.
3. ავოკადო - ავოკადო ცხიმის (ჯანმრთელი ცხიმის!) მაღალი შემცველობითაა ცნობილი, თუმცა შესაძლოა ბევრმა თქვენგანმა არ იცოდეს, რომ ავოკადო უჯრედისის ფანტასტიური წყაროა. მასში დიდი ოდენობით შემავალი ომეგა-9 ცხიმ-მჟავა, მეტაბოლურ პროცესს ეხმარება ცხიმის ენერგიად გარდაქმნით.
4. მოცვი - ზოგადად, კენკრას ნებისმიერი სახეობა ანტიოქსიდანტების ღირებული წყაროა, მათ შორის, კი მოცვი ჩემპიონია. მოცვში არსებული დიდი ოდენობით ანტიოქსიდანტები მეტაბოლურ პროცესებს აჩქარებენ, რაც ცხიმების სწრაფად წვას უწყობს ხელს.
5. ნესვი - ეს განსაკუთრებით გემრიელი და არომატული ხილი ანთებისსაწინააღმდეგო მოქმედებით არის გამორჩეული. შიდა ანთებები ზოგადად ცხიმისთვის ხელსაყრელ პირობებს ქმნის, ამიტომაც არის განსაკუთრებით მნიშვნელოვანი, რომ ანთებით პროცესებს არ მივცეთ გასაქანი.
6.